Hoe kroketten bakken?
Met deze handige bereidingstips tover je onze artisanale garnaal-, kaas- en suggestiekroketten perfect op tafel.
-
Verse kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten.
-
Vacuümverpakte kroketten: open de verpakking 1 uur voor gebruik en bak de kroketten vervolgens op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten.
-
Diepgevroren kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 7 à 8 minuten.
-
Ontdooide kroketten: laat ze een halve dag in de koelkast ontdooien onder een handdoek. Bak ze vervolgens op 170 à 175°C gedurende 4 à 5 minuten.
Warme aperitiefhapjes
Kroketten serveren als aperitiefhapje vraagt ook om een perfect serve. Zo begin je er aan*:
-
Vers: bakken op 180°C gedurende 2 minuten.
-
Diepgevroren: bakken op 180°C gedurende 3 minuten.
-
Geitenkaaskroketten: laat deze kroketten eerst ontdooien en bak ze daarna 2 minuten op 180°C.
* Deze bereiding geldt voor onze garnaalkroketten, kaaskroketten, kroketten met zongedroogde tomaten en gandahamkroketten.
Handige bewaartips
Onze verse ambachtelijke kroketten bewaar je tot 4 dagen in de koelkast. Gebruik geen deksel, zo vermijd je donkere, gebarsten kroketten. Diepvrieskroketten kan je 9 maanden bewaren. De vacuümverpakte kroketten hebben een houdbaarheid van 14 tot 20 dagen, afhankelijk van de soort.